“Παίζοντας με το παιδί μας, μέσα από ιστορίες και συμβολισμούς”

Στην ομάδα αυτή θα συμμετάσχουν γονείς μαζί με τα παιδιά τους. Θα αποτελείται από δύο μέρη, ένα σύντομο θεωρητικό (για να μη βαρεθούνε τα παιδιά!) και το μεγαλύτερο βιωματικό. Στο πρώτο μέρος θα μιλήσουμε για την αξία του παιχνιδιού στην ψυχο-συναισθηματική και γνωσιακή ανάπτυξη των παιδιών και την εξέλιξή του παράλληλα με την ηλικία τους. Θα αναλύσουμε το τι σημαίνει συμβολικό, προβολικό, θεατρικό παιχνίδι και τι μπορούμε να μάθουμε για το παιδί μας μέσα απο αυτό. Επίσης θα συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε παίζοντας, να το βοηθήσουμε να κατανοήσει την καθημερινότητα, τις σχέσεις και τα συναισθήματά του.

Το βιωματικό κομμάτι της ομάδας, θα βασιστεί στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο της Δραματοθεραπείας και τους τρόπους που χρησιμοποιεί το παιχνίδι, η δύναμη του οποίου είναι τόσο μεγάλη που το καθιστά από μόνο του θεραπευτικό. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν τα προσωπικά τους βιώματα μέσα σε ένα περιβάλλον που τα ίδια έχουν διαμορφώσει. Μέσα από τις ιστορίες που πολλές φορές τα ίδια τα παιδιά κατασκευάζουν, εκφράζουν τα συναισθήματα τους, αναλαμβάνουν ρόλους, εξωτερικεύουν σκέψεις και επικοινωνούν τα στοιχεία του εσωτερικού τους διαλόγου. Επίσης μέσα απο την ασφάλεια του ρόλου που παίζουν, κατανοούν την καθημερινότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις και πειραματίζονται με το τι είναι επιθυμητό και τι όχι.

Θα παίξουμε παιχνίδια που ενισχύουν τη σχέση γονιού και παιδιού και θα φτιάξουμε αντικείμενα που θα βοηθήσουν όλους να μπουν στο πνεύμα της ιστορίας. Ένα παραμύθι με μάγισσες και ξωτικά, θα οδηγήσει τους γονείς να συνεργαστούν με τα παιδιά τους, για να φτιάξουν μαγικά φίλτρα και ξόρκια!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η κατασκευή των μαγικών φίλτρων… λερώνει!
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή:
-Άνετα ρούχα
-Όρεξη για παιχνίδι μαζί με το παιδί σας
-Διάθεση για να μάθετε περισσότερα για τη σημασία του παιχνιδιού

Επιτρέπεται η συμμετοχή ενός ενήλικα με ένα παιδί 3 ½ – 6 ετών.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.