Ομάδα Κοινωνικοποίησης

Η Ομάδα Δραματοθεραπείας με στόχο την κοινωνικοποίηση απευθύνεται σε ενήλικες νέους 18 έως 30 ετών και έχει ως στόχο την υποστήριξη τους στην διαδικασία της κοινωνικής ένταξης, την ενίσχυση τους ως προς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε κοινωνικό επίπεδο, την ενδυνάμωση τους σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο και τη βελτίωση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.

Μέσα από την επεξεργασία μύθων, παιχνίδια ρόλων, συγγραφή ιστοριών και άλλων τεχνικών του δράματος, οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν να επεξεργαστούν τις αλλαγές ή τις συγκρούσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν με δημιουργικό τρόπο και με τη συντροφιά των συνομηλίκων τους οι οποίοι αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις μέσα σε έναν ασφαλή χώρο που θα τις εμπεριέχει.

Τα άτομα που εργάζονται με τη Δραματοθεραπεία, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα τους, έρχονται σε επαφή με το συναίσθημα τους, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση τους και βελτιώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Η χρήση του συμβολισμού και της μεταφοράς σε μια συνεδρία βοηθά το άτομο να επαναδιαπραγματευθεί και να αντιμετωπίσει καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο. Η Δραματοθεραπεία αποσκοπεί στη σύνδεση μεταξύ του πραγματικού και του συμβολικού κόσμου δίνοντας την ευκαιρία στο άτομο να ανακαλύψει πρακτικές που θα σηματοδοτήσουν την αλλαγή που επιθυμεί.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Εναλλακτικά επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή μέσω email
με τη συντονίστρια των προγραμμάτων
Αφροδίτη Φουτρή

ώρες επικοινωνίας 10:00 – 14:00

info@roes.gr