Ομάδες Δραματοθεραπείας Eνηλίκων

Τι είναι

Η Δραματοθεραπεία είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας κατα την οποία η χρήση τεχνικών του θεάτρου αλλά και άλλων τεχνών όπως είναι η ζωγραφική, η μουσική, η κίνηση, ο χορός στοχεύουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, τη θεραπεία και την αλλαγή  σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Τα μέλη μιας ομάδας Δραματοθεραπείας για ενήλικες έχουν τη  δυνατότητα να αλληλεπιδρούν μέσα από δημιουργικές διαδικασίες, επιτυγχάνοντας  έτσι την επεξεργασία και τη θεραπεία ζητημάτων που επιθυμούν να μοιραστουν με άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοιες ανησυχίες.

Οι δράσεις που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνεδρία αναδύονται μέσα από τις ανάγκες των συμετεχόντων και αποτελούν αυτοσχεδιαστικές πράξεις και κατάλληλα προσαρμοσμένες  για κάθε μέλος της ομάδας. Εργαλεία σε αυτό το ταξίδι αποτελούν τόσο ο λόγος όσο και η κίνηση  ώστε να επεξεργάζονται και τα θέματα που είναι δύσκολο να κατατεθούν αποκλειστικά μέσω του λόγου.

Τεχνικές

Ορισμένες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι:

-Παίξιμο ρόλων
-Κίνηση
-Αναπαράσταση μύθων
-Εργασία με μάσκες, προβολικά αντικείμενα
-Εργασία με ποιήματα, κείμενα, θεατρικά έργα
-Εικαστικά
-Αφήγηση
-Χρήση μουσικών οργάνων
-Τραγούδι

Που απευθύνεται

Οι ομάδες απευθύνονται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για την αυτογνωσία, τη θεραπεία ενδεχόμενων συγκρούσεων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, σε άτομα που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε ένα ψυχοθεραπευτικό ταξίδι που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα αληθινά κομμάτια της ψυχής τους και σε όσους επιθυμούν να μοιραστούν προσωπικά τους ζητήματα με τα άλλα μέλη της ομάδας μέσα από ένα βιωματικό τρόπο.

Τι απαιτείται

Για τη συμμετοχή στην ομάδα δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Εναλλακτικά επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή μέσω email
με τη συντονίστρια των προγραμμάτων
Αφροδίτη Φουτρή

ώρες επικοινωνίας 10:00 – 14:00

info@roes.gr