Ομάδες Δραματοθεραπείας Εφήβων

Τι είναι

Η Δραματοθεραπεία είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας κατα την οποία η χρήση τεχνικών του θεάτρου αλλά και άλλων τεχνών όπως είναι η ζωγραφική, η μουσική, η κίνηση, ο χορός στοχεύουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, τη θεραπεία και την αλλαγή σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Μερικές φορές ενδείκνυται οι έφηβοι να συμμετέχουν σε ομαδικές συνεδρίες έτσι ώστε να μπορούν να συζητούν με τους συνομηλίκους τους όλα όσα τους προβληματίζουν νιώθοντας ταυτόχρονα μέλος μιας ομάδας με την οποία μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.

Τεχνικές

Μέσα σε μια ομάδα Δραματοθεραπείας μέσα από τεχνικές που δανειζόμαστε από τις τέχνες όπως είναι:

– παίξιμο ρόλων
– η κίνηση
– η αναπαράσταση μύθων
– η εργασία με μάσκες
– προβολικά αντικείμενα
– η εργασία με ποιήματα
– κείμενα
– θεατρικά έργα
– τα εικαστικά
– η αφήγηση
– η χρήση μουσικών οργάνων
– το τραγούδι

οι έφηβοι θα επιχειρήσουν να επεξεργαστούν όλες αυτές τις αλλαγές ή τις συγκρούσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν με δημιουργικό τρόπο και με τη συντροφιά των συνομηλίκων τους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις μέσα σε έναν ασφαλή χώρο και με την παρουσία ενός ενήλικα ικανού να εμπεριέξει τα άγχη τους και να τους βοηθήσει στην αντιμετώπιση τους.

Που απευθύνεται

Οι έφηβοι πολύ συχνά, υποφέρουν από φοβίες, άγχος και ανησυχίες όπως και οι ενήλικες. Όσον αφορά το συναισθηματικό τους κόσμο, βιώνουν μεγάλη ένταση και αστάθεια της ψυχικής διάθεσης που μπορεί να οδηγήσει σε έντονο άγχος με τάσεις απομόνωσης. Οι έφηβοι δεν είναι ούτε παιδιά ούτε ενήλικες. Η αναζήτηση της ταυτότητας τους συνήθως γίνεται με τρόπο θορυβώδη και προκλητικό. Αυτό δημιουργεί αρκετές φορές προβλήματα στον ίδιο τον έφηβο αλλά και στην οικογένεια του που πολλές φορές οδηγεί σε αναπόφευκτες συγκρούσεις μεταξύ τους

Τι απαιτείται

Για τη συμμετοχή στην ομάδα δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Εναλλακτικά επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή μέσω email
με τη συντονίστρια των προγραμμάτων
Αφροδίτη Φουτρή

ώρες επικοινωνίας 10:00 – 14:00

info@roes.gr