Ομάδα Κινηματογραφοθεραπείας

Ένα νέο εργαστήρι κινηματογραφοθεραπείας ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2023 στις ΡΟΕΣ. Ως θεραπευτικό εργαλείο, ο κινηματογράφος χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε πλαίσια, που στοχεύουν στην προσωπική εξέλιξη και θεραπεία του ατόμου. Η επίδραση των εικόνων, της πλοκής, της μουσικής κ.λπ. που εμπεριέχει μια ταινία μπορεί να μας οδηγήσει σε συναισθηματική απελευθέρωση, εσωτερική μετακίνηση και γνώση του εαυτού. Η αφήγηση μιας ιστορίας μέσω μιας ταινίας αποτελεί το έναυσμα για την προσωπική σύνδεση του θεατή με το ερέθισμα που λαμβάνει στο εδώ και τώρα.

Στις συναντήσεις της νέας ομάδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την προβολή ταινιών ως βασικό ερέθισμα της ψυχοθεραπευτικής τους διαδρομής και στη συνέχεια μέσα από Δραματοθεραπευτικές τεχνικές και εκδραματίσεις, θα επεξεργαστούν προσωπικά τους ζητήματα και συγκρούσεις.

Οι συναντήσεις μας θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα Ιανουάριο-Ιούνιο και ημέρα Σάββατο 16.00-20.00 μ.μ λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Η ομάδα θα είναι ολιγομελής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεν είναι απαραίτητη κάποια προηγούμενη εμπειρία, ωστόσο θα προηγηθεί μια συνέντευξη πριν την ένταξη των ενδιαφερόμενων στην ομάδα.

Για το κόστος και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη συντονίστρια της ομάδας: Αφροδίτη Φουτρή-Δραματοθεραπεύτρια, Κλινική κοινωνιολόγος, 6973826821, info@roes.gr.