Ορφέας και Ευριδίκη – Η απώλεια του Έρωτα και το πέρασμα στον Άδη

Πολλοί βιώνουν τον έρωτα τραγικά και ίσως να μην μπορεί να βιωθεί διαφορετικά καθώς αγγίζει βαθιά υπαρξιακά θέματα. Ο έρωτας νοηματοδοτεί καταστάσεις, ζωές και καθορίζει περιόδους στη ζωή μας. Πολλοί ερωτευμένοι υποστηρίζουν ότι ζουν μονάχα για το αντικείμενο του έρωτα τους. Το ερώτημα είναι τι γίνεται όταν αυτό χαθεί; Η απώλεια του έρωτα οδηγεί στην κατάθλιψη, την καταστροφή ή σε υπαρξιακή αναζήτηση; Ο έρωτας εκθέτει σε κίνδυνο και ταυτόχρονα στη σωτηρία όποιον του αφεθεί άνευ όρων.

Έτσι και στο μύθο του Ορφέα και της Ευριδίκης, η απώλεια του έρωτα που βλέπουμε στο πρόσωπο της Ευρυδίκης οδηγεί τον Ορφέα στη βαθιά θλίψη και από εκεί στην κάθοδο του στον Άδη με ελπίδα να συναντήσει την αγαπημένη του και να επιστέψουν μαζί στον πάνω κόσμο. Η σωτηρία του όμως είναι ταυτόχρονα και η καταστροφή του. Η ανυπομονησία του να αντικρίσει το αντικείμενο του έρωτα του τον οδηγεί στην οριστική απώλεια του. Γιατί άραγε αφού ο Ορφέας γνωρίζει τι θα συμβεί εάν παραβεί τους κανονισμούς του κάτω κόσμου, τελικά τους παραβαίνει;

Αυτά είναι ορισμένα από τα θέματα τα οποία θα επεξεργαστούμε στο εργαστήρι Δραματοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, 2013 με διάρκεια 4 ώρες (ώρες: 11.00 – 15.00). Μέσα από βιωματικές μεθόδους θα στοχεύσουμε στην αυτογνωσία και στην προσωπική ανάπτυξη αντλώντας εργαλεία από τη Δραματοθεραπεία, την πρακτική Gestalt, τις τέχνες (χορό, ζωγραφική, θέατρο, φωτογραφία). Ενισχύοντας την αναστοχαστική διαδικασία για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες, θα φέρουμε πιο κοντά στην επιφάνεια ζητήματα τα οποία μας καλούν να τα κοιτάξουμε κατά πρόσωπο και να απευθυνθούμε σε αυτά με ειλικρίνεια.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες/σεμινάρια. 
Η ομάδα είναι εισαγωγική στις μεθόδους δουλειάς και οι συντονιστές θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία και τεχνικές που προέρχονται από τις τέχνες, τη δραματοθεραπεία, τον χορό και την πρακτική Gestalt. Παρακαλούμε να έρθετε με άνετα ρούχα καθώς θα δουλέψουμε και με σωματική κίνηση.