Δούρειος Ίππος – Το Προσωπείο της Προδοσίας

Δούρειος ίππος, ένα δώρο παραπλάνησης εκ των έσω. Ένα δώρο που φέρει στο εσωτερικό του την προδοσία, προκαλώντας την απογοήτευση ή και τον πόνο όσων πιστέψουν σε αυτό.

Σας καλούμε να έρθετε στο βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου (ώρες: 17:30-21:30) και την Κυριακή 16 Μαρτίου (ώρες: 11:00-15:00), 2014 με διάρκεια 8 ώρες. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αναβιώσουν, να ανακαλύψουν και να επεξεργαστούν συναισθήματα και υλικό τα οποία σχετίζονται με την προδοσία, γεγονότα από τη ζωή τους στα οποία εξαπατήθηκαν και πληγώθηκαν και να αυξήσουν την επίγνωσή τους στο σήμερα και στην καθημερινή τους ζωή.

Θα δουλέψουμε στα τρία επίπεδα στα οποία συναντάμε την προδοσία. Συγκεκριμένα:

  • Το επίπεδο του θύματος: «Οι άλλοι φταίνε, με πρόδωσαν»
  • Το επίπεδο του θύτη: Πως μπορεί να προδίδουμε την εμπιστοσύνη των άλλων (άθελα μας ή όχι);
  • Το εσωτερικό επίπεδο: Η προδοσία του εαυτού – «Δεν χρησιμοποιώ τις αρετές που μου έχουν «δοθεί», σαμποτάρω εγώ ο ίδιος τον εαυτό μου.»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες/σεμινάρια. Στην ομάδα θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία και τεχνικές που προέρχονται από τις τέχνες, τη δραματοθεραπεία, τον χορό και την πρακτική Gestalt. Παρακαλούμε να έρθετε με άνετα ρούχα καθώς θα δουλέψουμε και με σωματική κίνηση. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.