Όσα οι άνθρωποι διαλέγουν να ξεχνούν

«Η ανθρώπινη μνήμη επιλέγει να θυμάται και αποφασίζει να λησμονά»

«Η ανθρώπινη μνήμη έχει την τάση να μειώνει τη σημασία των δυσάρεστων γεγονότων και να βοηθά τα ευχάριστα να υπερισχύσουν»

«Οι άνθρωποι εκπαιδεύουν το μυαλό τους να ξεχνά τις δυσάρεστες στιγμές»

Όλο και περισσότερες έρευνες πραγματοποιούνται με αντικείμενο την επιλεκτική μνήμη. Υπάρχουν κάποιες φορές που βιώνουμε έντονες ή οδυνηρές καταστάσεις, νιώθουμε ευάλωτοι και ακολουθούμε συμπεριφορές που μας οδηγούν στο «να χτίσω ένα κάστρο γύρω μου για να μην πληγωθώ» ή «να ξεχάσω για να μην θυμάμαι το αρνητικό που με πονά ή το θετικό που έχει ευθύνη». Με αυτές τις σκέψεις ως βασικό άξονα θα εξετάσουμε τα ακόλουθα θέματα:
– Τι συμβαίνει με την ανάμνηση των δυσάρεστων και ευχάριστων γεγονότων της ζωής μας;
– Πόσο είναι σημαντικός ο δικός μας ρόλος ως προς τη λησμοσύνη ή τη μνημοσύνη;
– Τι είναι αυτό που φοβόμαστε και επιλέγουμε να ξεχάσουμε από το να «δούμε»;
– Ποια είναι η πληγή που πονάει κι επιλέγουμε τη λήθη; Ποια αλήθεια υπάρχει σε αυτή τη διαδικασία;
– Ποιος είναι ο ρόλος του χρόνου σε αυτές τις διαδικασίες;
Σας καλούμε να έρθετε στο βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης που θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου, 2013 με διάρκεια 4 ώρες (ώρες: 10.30 – 14.30).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες/σεμινάρια. Η ομάδα είναι εισαγωγική στις μεθόδους δουλειάς και οι συντονιστές θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία και τεχνικές που προέρχονται από τις τέχνες, τη δραματοθεραπεία, τον χορό και την πρακτική Gestalt. Παρακαλούμε να έρθετε με άνετα ρούχα καθώς θα δουλέψουμε και με σωματική κίνηση.