Ταξίδια στον Ονειροχώρο II – Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

«Στην αρχή το λαγούμι σχημάτιζε ένα τούνελ που ήταν αρκετά επίπεδο. Ύστερα το έδαφος υποχώρησε απότομα κάτω από τα πόδια της, και η Αλίκη, μην μπορώντας να κρατηθεί, άρχισε να κατρακυλά σε κάτι που έμοιαζε με πηγάδι. Και πρέπει πράγματι να ήταν πολύ βαθύ αυτό το πηγάδι ή ίσως η πτώση της Αλίκης να ήταν πολύ αργή, γιατί καθώς έπεφτε είχε το το χρόνο να κοιτάξει γύρω της και να αναρωτηθεί τι επρόκειτο να συμβεί.»

Λούις Κάρολ, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Τα όνειρα μας επιτρέπουν να διεισδύσουμε στον εσωτερικό μας κόσμο καθώς αποτελούν τη γέφυρα μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου. Είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι δυνατά και αντανακλούν την προσωπική μας αλήθεια. Η αποκωδικοποίηση των ονείρων μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες προς επεξεργασία. Σε αυτόν τον κύκλο εργαστηρίων, θα αναδείξουμε τη σπουδαιότητα των ονείρων τα οποία αποτελούν ένα μέρος της ζωής μας που συχνά παραγκωνίζουμε. Στο δεύτερο μέρος του κύκλου εργαστηρίων θα δουλέψουμε πάνω στο παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Δημιουργικά εργαλεία όπως η εκδραμάτιση, η κίνηση, ο χορός και τα εικαστικά, θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εξερευνήσουμε τον ονειρόκοσμο και τα σύμβολα που τον συνοδεύουν. Η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιήσουν οι συν-συντονιστές Αφροδίτη Φουτρή και Ναούμ Λιώτας για το συγκεκριμένο εργαστήριο αποτελεί μία συνθετική μέθοδο που βασίζεται στη δραματοθεραπεία και την πρακτική Gestalt.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και τις ώρες 16:00-20:00. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στους συντονιστές.

Αφροδίτη Φουτρή, Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος
afroditifoutri@dramatherapist.gr, afroditifoutri@yahoo.gr, τηλ.: 697 38 26 821

Ναούμ Λιώτας, Οργανωσιακός Σύμβουλος Gestalt, Επιμορφωτής, Coach, MBA
nliotas@gmail.com, info@artsinhrm.com, τηλ.: 697 30 29 935, 2310 904 419