Ταξίδια στον Ονειροχώρο

Μια νύχτα, ο ChuangTzu ονειρεύτερηκε ότι ήταν μια πεταλούδα. Ξαφνικά, ξύπνησε, και δεν μπορούσε με σιγουριά να πει αν ήταν ο ίδιος που ονειρεύτηκε την πεταλούδα ή η πεταλούδα που ονειρεύτηκε αυτόν.

Στον ονειροχώρο, ο σκηνοθέτης του ονείρου είναι ο Εαυτός μας. Εκεί εκφράζεται η δημιουργικότητά του η οποία αναγνωρίζεται μέσα από τα σύμβολα τα οποία χρησιμοποιεί. Τα όνειρα μας επιτρέπουν να διεισδύσουμε στον εσωτερικό μας κόσμο καθώς αποτελούν τη γέφυρα μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου. Τα όνειρα είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι δυνατά και αντανακλούν την προσωπική μας αλήθεια. Η αποκωδικοποίηση των ονείρων μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες προς επεξεργασία. Σε αυτόν τον κύκλο εργαστηρίων, θα αναδείξουμε τη σπουδαιότητα των ονείρων τα οποία αποτελούν ένα μέρος της ζωής μας που συχνά παραγκωνίζουμε.

Δημιουργικά εργαλεία όπως η εκδραμάτιση, η κίνηση, ο χορός και τα εικαστικά, θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εξερευνήσουμε τον ονειρόκοσμο και τα σύμβολα που τον συνοδεύουν. Η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιήσουν οι συν-συντονιστές Αφροδίτη Φουτρή και Ναούμ Λιώτας για το συγκεκριμένο εργαστήριο αποτελεί μία συνθετική μέθοδο που βασίζεται στη δραματοθεραπεία και την πρακτική Gestalt. Στο πρώτο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 και τις ώρες 18:00-21:00, η συμμετοχή δεν προϋποθέτει δέσμευση για τον κύκλο των εργαστηρίων. Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα συναντιέται σε δεκαπενθήμερη βάση και θα αντλεί γνώση και έμπνευση από τα όνειρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στους συντονιστές.

Αφροδίτη Φουτρή, Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος ,afroditifoutri@dramatherapist.gr τηλ.: 697 38 26 821
Ναούμ Λιώτας, Οργανωσιακός Σύμβουλος Gestalt, Επιμορφωτής, Coach, MBA nliotas@gmail.com , info@artsinhrm.com , τηλ.: 6973029935, 2310904419